Bravura Ski Marathon

Karin på pallen!

Bravura Ski Marathon kunde otroligt nog genomföras på söndagen trots regn och milt väder de sista dagarna inpå loppet. Väderleken hade verkligen tagit mycket hårt på snötäcket.

Det blev en mycket jobbig och blöt historia med +5C och extremt tungt före, med på sina ställen stora vattenpölar.

Varvbanan blev nedkortad till 7,8 km istället för den långa slingan på 15 km. Banan kördes 5 varv och avslutades på sedvanligt vis med klättring uppför Lidas slalombacke.

Överlägsen segrare på herrsidan var Nacka-Värmdös Jonas Böhlmark, vilket också räckte till seedning till Vasaloppets elitled.

Vår egen Karin Nilsson åkte länge tillsammans med totalsegrarinnan Karin Marell från Sundbyberg, men fick till slut ge sig och var bara drygt minuten efter i mål.

Flera av klubbens åkare gjorde mycket bra prestationer som belönades med klassegrar och pallplatser:

Karin Nilsson 1:a D17

Göran Hammarson 1:a H50
Mikael Markstedt 1:a H55

Stellan Lindgren 2:a H17

Bengt Lindén 2:a H60

Martin Svedrup 3:a H50

Alla som tog sig i mål kämpade verkligen hårt. Vi tackar arrangörerna och alla funktionärer för ett fantastiskt arbete med banan.